Recents in Bollywood Movies

Header Ads

ΜΑΝΙΑΚΟΚΑΣΤΟΡΙΑ


Ο τίτλος μπορεί να παραξενεύει και για αυτό θα τον εξηγήσω μην παρεξηγηθώ :)
Στην πάνω φωτογραφία βλέπετε  το χωριό που το λένε ΜΑΝΙΑΚΟΙ και όχι ΜΑΝΙΑΚΙ, πολύ παράξενο όνομα για χωριό που σαν λέξη στην
Ελληνική γλώσσα σημαίνει σύμφωνα με το λεξικό Μπαμπινιώτη: Μανιακός, αυτός που εκδηλώνει συμπτώματα μανίας, βλ. ο δολοφόνος, 2) πρόσωπο που πάσχει από τρέλα, ψυχοπαθής:είναι επικίνδυνος. 3)(κατ' επέκταση) αυτός που κατέχεται από παράφορο πάθος για κάτι, π.χ. με τον αθλητισμό, με τα τυχερά παιχνίδια, με το σεξ κλπ.

Μου είναι άγνωστο γιατί και πως ονομάστηκε αυτό το χωριό έτσι.

Πολύ παράξενο με φάνηκε την πρώτη φορά όταν είδα πινακίδα σε κεντρικό δρόμο, την παραεγνατία,  να γράφει ΜΑΝΙΑΚΟΙ με το βέλος να δείχνει την κατεύθυνση.

Ελπίζω να μην είναι αποτρεπτικό στους επισκέπτες και να μην παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής ή άλλη κατεύθυνση :)

Πέρα από το αστείο, μου προέκυψε κάποιες φορές το ερώτημα αν οι κάτοικοι αισθάνονται άνετα με αυτό το όνομα, κατά φαινόμενα ναι, γιατί αλλιώς θα μπορούσα να φανταστώ πρωτοβουλίες από πολίτες και δημοτικές αρχές  κυρίως τις πρώην πριν τις συγχωνεύσεις, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (ή όπως είναι δυνατόν να αλλάξει ένα όνομα χωριού)  από ΜΑΝΙΑΚΟΙ να γινόταν ΜΑΝΙΑΚΙ, έτσι ηχητικά δεν θα άλλαζε τίποτα και όσοι αισθάνονται προσβολή θα άλλαζαν τα όποια συναισθήματα τους προκαλεί αυτό το όνομα, αλλά και από αισθητικής πλευράς θα ήταν πολύ καλύτερα.

Σε αυτήν την φωτογραφία βλέπετε μαζί το ΜΑΝΙΑΚΟΙ στ΄αριστερά την πόλη της Καστοριάς με την λίμνη και η γεωγραφική σχέση του χωριού  ΜΑΝΙΑΚΟΙ με την Καστοριά είναι όπως την βλέπετε εδώ, δεξιά όπως θα παρατηρήσετε είναι ο ήλιος ο απογευματινός με ημερομηνία 25/4/2015 και ώρα, περίπου 18:00




Αυτή εδώ είναι μια λήψη από άλλο σημείο απέναντι από αυτό των πιο πάνω



Δείτε και βίντεο  από τα ίδια σημεία. Αν θέλετε μπορείτε να το δείτε στην υψηλότερη ανάλυση



[full_width]

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια